Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom položili su u subotu vijence i zapalili svijeće povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na spomeniku Vjetreni mlin u Stupi te na dubrovačkom groblju Boninovo.

 

”Domovinski rat je temelj moderne hrvatske države. Na tom temelju, počevši s našim prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, gradimo slobodnu, samostalnu, demokratsku Hrvatsku, državu vladavine prava i najviših ljudskih i manjinskih prava. Neki nam prigovaraju na ovoj proslavi, ali mi ćemo uvijek slaviti svoje pobjede, nećemo kao neki slaviti slaviti poraze. Ovdje smo na Vjetrenom mlinu, ovo je bila crta do koje je agresor stigao. Toliko su uspjeli osvojiti, no naše braniteljske postrojbe, naša Policija ih je zaustavila. Možemo biti ponosni na naš doprinos u ratu na ovom području, ali i u sudjelovanju u akcijama Bljeasak i Oluja i zato ćemo svake godine na ovom mjestu slaviti našu pobjedu u Domovinskom ratu”, rekao je župan Dobroslavić.
Vijence su položili i predstavnici Grada Dubrovnika, Općine Dubrovačko primorje, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i drugi.