Radovi na rekonstrukciji, dogradnji i nadogradnji dječjeg vrtića Palčica, koji su započeli početkom veljače, odvijaju se u skladu s postavljenom dinamikom izvođenja. Gradilište su obišli dubrovački gradonačelnik Mato Franković i zamjenica Orlanda Tokić.

Završetak radova na cjelokupnoj konstrukciji novog objekta očekuje za mjesec dana, a na gradilištu su u tijeku radovi na izgradnji 2. kata objekta.

Prva značajna investicija u kapacitete predškolskog odgoja u posljednjem desetljeću ukupno je vrijedna 11.436.116,00 kuna s PDV-om i financirana je iz proračuna Grada Dubrovnika uz sufinanciranje sredstvima državnog proračuna.

Naime, početkom lipnja objavljeno je da je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske Gradu Dubrovniku odobrilo ukupni iznos od 1.077.644,00 kune za projekt dogradnje i nadogradnje ovog vrtića te za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju – dogradnju i nadogradnju dječjeg vrtića „Pčelica“. Sukladno propozicijama Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. godini, sredstva donirana za predmetnu investiciju iskoristit će se za sufinanciranje betonskih, armirano-betonskih i zidarskih radova.

Rekonstrukcija „Palčice“, podsjetimo, uključuje nadogradnju dva kata u nivou postojećeg prvog i drugog kata, dok je na prohodnom ravnom krovu predviđeno igralište. Vrtić će dobiti osam novih odgojno-obrazovnih grupa dok će se sveukupni kapacitet novog vrtića popeti na 322 djece u 20 odgojno-obrazovnih grupa. U okviru investicije izvest će se i novi pristupni put s Ulice Iva Vojnovića s parkiralištem, kao i novo krajobrazno uređenje.

Radove izvodi zajednica ponuditelja sastavljena od tvrtki Lapad graditelj, Apsida inženjering, Adi tehnika, Cvijeta nekretnine uz nadzor tvrtke IGH. Prema potpisanom ugopvoru rok izvođenja invrsticije je 12 mjeseci.