Navečer, uz pad temperature, u višem gorju susnježica i snijeg. Vjetar slab do umjeren, južni i jugoistočni, u gorju i jak, a u središnjim predjelima sjeveroistočni, piše na 24sata.hr

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, najprije na zapadu, a do večeri gotovo svugdje. Lokalno obilnija oborina moguća je ponajprije u zapadnim krajevima, dok su izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom najvjerojatniji poslijepodne u Dalmaciji, prognoziraju iz DHMZ-a.

Na Jadranu jugo, umjereno i jako, ponegdje i olujno. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15, a u istočnoj Hrvatskoj i Dalmaciji između 16 i 20 °C.

U sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici i na sjevernom Jadranu biti pretežno do potpuno oblačno, a od jutra je tu moguća i kiša.

U Slavoniji i Dalmaciji prijepodne će još biti sunčano, uz slab vjetar. Temperature u unutrašnjosti oko 8, a na Jadranu oko 11 stupnjeva.

Oblačno i kišovito bit će u Istri, Primorju i gorju. Kiša će biti česta, povremeno jaka i obilna, a lokalno će biti i grmljavine, ponajprije na moru, ali moguće je i u Lici, piše Dnevnik.hr.

Nakon sunčanog jutra Dalmaciji će poslijepodne biti oblačnije, a sve je veća vjerojatnost za kišu i pljuskove s grmljavinom.

Narančasti meteoalarm izdan je za dio sjeverne, srednje i južne Dalmacije uz obalu.