Promjenjivo oblačno i nestabilno, no u zapadnim predjelima uz dulja sunčana razdoblja, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Mjestimične kiše bit će ponajprije na oblačnijem istoku te jugu zemlje, gdje su lokalno vjerojatni i izraženiji pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, u višim predjelima povremeno i jak.

Na Jadranu će puhati umjereno, u prvom dijelu dana ponegdje i jako jugo, južni i jugozapadni vjetar, uglavnom na krajnjem jugu i s olujnim udarima.

Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva.

Iz Afrike stiže saharski pijesak
Na samom kraju ovogodišnje veljače koja će klimatološki ostati zabilježena kao jedna od najtoplijih, ako ne i najtoplija u povijesti mjerenja, stiže nam masivna pošiljka afričkog pijeska, piše Istramet.

Dugotrajna ciklogeneza koja će se intenzivirati u Genovskim zaljevu krajem idućeg tjedna, a koja će započeti novim prodorom s Atlantika već u ponedjeljak, donosi vrlo turbulentno vrijeme velikom dijelu Europe.

Na prednjoj strani ciklona naši će se krajevi naći u jakom južnom visinskom strujanju zraka, a ciklone će povući i vruć zrak iz Sahare gotovo do Sicilije i juga Grčke. U jakim južnim visinskim strujama stiže nam i ogromna količina saharskog pijeska koji će do kraja idućeg vikenda prodrijeti duboko na sjever Europe. Padati će prljava kiša, a vjerojatno će i kvaliteta zraka biti niža, piše N1