DHMZ je za četvrtak za jug Dalmacije izdao narančasto upozorenje i mogućnost preko 80 litara kiše po metru kvadratnome, piše Dalmacija danas

Bliži nam se još jedna promjena vremena s kojom ćemo, po svemu sudeći, na neko vrijeme završiti s izrazito dugim nestabilnim razdobljem.

Naime, područje otvorenog mora i vanjskih otoka već su danas zahvatile grmljavinske nestabilnosti. Najjače nevrijeme zahvatilo je dijelove otoka Mljeta gdje ima i tuče, ali i većih količina kiše u kratkom vremenu. Nešto kiše ima na području od Ploča do Dubrovnika, ali za sada tek slabog intenziteta. Još jedno grmljavinsko nevrijeme nalazi se južno od Visa i Biševa sredinom jutra.

Općenito, glavnina pogoršanja očekuje se u noći na četvrtak i tijelom četvrtka, no utjecaj promjene bit će vrlo različit na pojedinom dijelu Jadrana. Dok će kiša većinom u cijelosti izostati na sjevernom Jadranu i sjevernoj Dalmaciji, nje će povremeno biti u srednjoj, a najviše u južnoj gdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme.

Prema kraju dana ovi će se pljuskovi sve više približavati obali, a značajnije će se proširiti u noći na četvrtak. DHMZ je za četvrtak za veći dio Jadrana izdao žuti Meteoalarm. On se na sjevernom Jadranu odnosi na buru, a narančasto upozorenje izdano je za jug Dalmacije gdje je s neverama moguće do 80 litara kiše po kvadratnom metru.

Četvrtak donosi pad temperature zraka od 3 do čak 10 stupnjeva u odnosu na srijedu.