Hrvatska je dobila još jednu političku stranku – Novu Politiku na čijem je čelu Vlaho Orepić, a s osnivačke skupštine u subotu poručeno je kako “od sada pristojna Hrvatska ima za koga glasovati”.

Na osnivačkoj skupštini nove hrvatske političke stranke istaknuto je, među ostalim da Hrvatsku treba urediti poput zemalja u koje naši ljudi odlaze, gdje se njihov rad i znanje uvažava i gdje od njega mogu dostojanstveno živjeti.

Kako se navodi u priopćenju s osnivačke skupštine, za predsjednika stranke Nova Politika izabran je Vlaho Orepić, a za članove Predsjedništva – Gordana Grubeša, Gordana Furjan-Mandić, Matej Stipeljković, Valter Grubica, Anđelko Ledić, Frane Grbić, Ivica Nikolac i Bernard Mladinić. Istaknuto je kako je osnivanje stranke formalan čin i predstavlja najavljen i očekivan organizacijski iskorak Nove Politike.

Stranka Nova Politika smatra kako je hrvatski narod obespravljen i osiromašen, a država nezaštićena i zapuštena što je, kako je ocijenjeno, posljedica toga što do sada nije postojala politika za narod i državu, pa jednostavno nije moguće očekivati da će probleme riješiti oni koji su ih stvorili, piše N1.