Foto: PixaBay

Nove cijene goriva očekuju nas od ovog tjedna, a mnogi će s velikim zadovoljstvom ih dočekati. Litra Eurosupera 95 će koštati 11,30 kuna, što je 70 lipa manje od dosadašnjih 12,00 kn po litri, javlja Dnevnik Nove TV. Očekuje se pad cijele Eurodizela, pa će tako litra koštati 12,14 kuna, umjesto dosadašnjih 12,80. Plavi eurodizel ide na 8,50 kuna sa 9,16 što je također smanjenje za 66 lipa.

Nezadovoljstvo distribuitera goriva Vlada je, podsjećamo, u prošlog ponedjeljak na telefonskoj sjednici uredbom odredila najvišu cijenu osnovnog motornoga benzina od utorka od 12 kuna po litri, a dizela 12,80 kuna, dok litra plavoga dizela stoji 9,16 kuna po litri. Najviše maloprodajne cijene za sve naftne derivate s dodanim multifunkcionalnim aditivima utvrđuju se i dalje slobodno. Vladina odluka izazvala je val nezadovoljstva kod malih distribuitera goriva koji su u utorak ponovno upozorili da proizvoljna promjena modela obračuna cijena naftnih derivata, tjedni i dvotjedni prosjek, bez da Vlada o tome obavijesti dionike na tržištu naftnih derivata, onemogućuje distributere u nabavi goriva.

Vladina odluka izazvala je val nezadovoljstva kod malih distribuitera goriva koji su u utorak ponovno upozorili da proizvoljna promjena modela obračuna cijena naftnih derivata, tjedni i dvotjedni prosjek, bez da Vlada o tome obavijesti dionike na tržištu naftnih derivata, onemogućuje distributere u nabavi goriva.