Nastavlja se kišno vrijeme.

Danas će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, osobito duž obale. Povremeno se očekuje kiša, a prema kraju dana u Dalmaciji su lokalno mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju ponegdje i jak. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, na udare i olujno. Navečer na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva, u Gorskom kotaru i Lici mjestimice malo niža.

Slično vrijeme očekuje se i sutra. U unutrašnjosti će biti promjenjivo i pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša, u najvišem gorju u prvom dijelu dana moguć je i snijeg. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjereno jugo, ponegdje na jugu i jako, a na sjevernom dijelu bura koja će se do večeri proširiti duž obale. Najniža jutarnja temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 7 do 12 °C. Najviša dnevna između 11 i 16 °C, u gorskoj Hrvatskoj malo niža.

Kišno vrijeme potrajat će i u prvom dijelu idućeg tjedna. Doduše, uz nešto rjeđu kišu i grmljavinu te češća sunčana razdoblja nego tijekom ovotjednog četvrtka i petka, pa i uz višu temperaturu zraka koja će osjetno porasti na lokacijama osunčanim sredinom dana, prognozira za HRT Izidor Pelajić iz DHMZ-a.

Za obalu je i dalje na snazi upozorenje Meteoalarma zbog jakog vjetra i grmljavinskih nevremena, prenosi Index.