Vozači u Hrvatskoj od danas plaćaju skuplje gorivo. Vlada je jučer na telefonskoj sjednici donijela novu Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata za sljedećih 14 dana. Prema uredbi, i dalje ostaju ograničene premije za benzin, dizel, plavi dizel i smjese propan-butan, a to znači da je litra benzinskoga goriva od danas skuplja za pet centi i iznosi 1,51 euro, piše 24sata.

Pet centi poskupljuje i dizelsko gorivo pa litra stoji 1,41 euro, dok će litra plavog dizela sad iznositi 87 centi što je četiri centa skuplje. Nove su cijene i ukapljenog naftnog plina za spremnike koji sad stoji 1,09 eura po kilogramu (poskupljenje od šest centi), dok ukapljeni naftni plin za boce sad stoji 1,65 eura što je povećanje za pet centi.

Cijena benzina i dizela raste svaka dva tjedna od 9. svibnja. Tad je litra benzina stajala 1,32 eura, a od danas je 1,51. To je povećanje od 19 centi što je oko 1,40 kuna po litri. Litra dizela je 9. svibnja stajala 1,23 eura, a danas stoji 1,41 eura što je povećanje od 18 centi.