Od jutros je skuplje gorivo u Hrvatskoj. Vlada je jučer na telefonskoj sjednici odlučila kako će cijena osnovnog benzina u iduća dva tjedna biti najviše 1,44 eura po litri, a dizela 1,34 eura. Radi se o poskupljenju od 4 centa.

Cijena plavog dizela ostaje ista i iznosi 80 centi.

Ukapljeni naftni plin (UNP) za spremnike od danas je jeftiniji za dva centa i njegova najviša maloprodajna cijena je 96 centi za kilogram. UNP za boce je jeftiniji tri centa i sad iznosi 1,52 eura za kilogram.

Zasad nije došlo do onog s čime se špekuliralo, pa gorivo na autocestama neće biti skuplje nego izvan njih.

“Četiri centa je išao eurosuper i eurodizel, mi smo određeni dio trošarine prepolovili. To povećanje nije veliko i u odnosu na većinu europskih zemalja daleko smo jeftiniji. Jedino je BiH nešto jeftinija od nas. Nismo razgovarali o povećanju cijena na autocestama. Smatram da je u ovom trenutku korektno da je došlo do ovog povećanja. Ova Uredba vrijedi 14 dana, vidjet ćemo što će se događati u međuvremenu na samom tržištu u trgovanju naftom. Tako da najvjerojatnije nije opcija da se podigne cijena na autocestama, kao što nije bila opcija da podignemo sezonsku naplatu cestarine na autocestama”, rekao je ministar prometa Oleg Butković za RTL, a prenosi Novilist.