Hrvatska turistička zajednica sudjeluje na sajmu turizma New York Times Travel Show, koji se održava u New Yorku od 24. do 26. siječnja. Sajam je obišao i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, a od hrvatskih subjekata svoju ponudu u New Yorku predstavljaju i turističke zajednice grada Zagreba, Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Ličko-senjske županije.

„Predstavljanje hrvatske turističke ponude na sajmu u New Yorku od strateškog je značaja posebice ako znamo da američko tržište za Hrvatsku predstavlja jedno od najvažnijih dalekih tržišta s kojeg ostvarujemo najveći turistički promet. Nastavak letenja American Airlinesa na relaciji Philadelphia – Dubrovnik dodatno će potaknuti turistički promet iz SAD-a u ovoj godini, a krajnji cilj na kojem intenzivno radimo je jače zračno povezivanje SAD-a i Hrvatske“ poručio je direktor Staničić, nadodavši kako smo tijekom prošle godine ostvarili 655 tisuća dolazaka i više od 1,8 milijuna noćenja američkih turista što predstavlja godišnji rast prometa od 12 posto.

„Ovogodišnji nastup na New York Times Travel Showu potvrdio je popularnost Hrvatske kao vodeće rastuće destinacije za Amerikance te najavio još jednu uspješnu godinu s dvoznamenkastim rastom dolazaka i noćenja iz SAD-a. Hrvatska je uistinu jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija, a u prilog tome govore rezultati istraživanja tržišta i najave bukinga glavnih turističkih udruženja kao što su USTOA, Virtuoso, Signature Travel Network i Travel Leaders Group te brojni članci u vodećim američkim medijima poput The New York Times, Los Angeles Times, National Geographic, Financial Times, Conde Nast Traveler, Travel + Leisure, USA Today“, izjavila je direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku Ina Rodin.