Zbog ruske invazije na Ukrajinu otkazani su svi komercijalni letovi prema i iz Ukrajine, a iz sigurnosnih razloga zatvoren je i zračni prostor te zemlje, piše CroatianAviation.hr.

Brojni su avioprijevoznici otkazali redovne operacije prema Ukrajini u posljednjih nekoliko dana, zbog realne prijetnje koja se u toku noći nažalost i potvrdila.

Svi komercijalni letovi iz glavnog grada Kijeva su otkazani, a tome je prethodio i oružani sukob u blizini glavne zračne luke – Boryspila. Eurocontrol je kasno sinoć objavio kako je zračni prostor Ukrajine zatvoren zbog vojne aktivnosti te velike opasnosti za komercijalni zračni promet (sigurnost zrakoplova, posade i putnika).

Brojne su zemlje poslale zrakoplove prema Ukrajini kako bi obavili repatrijacijske letove i odveli što veći broj svojih državljana, no to nije bilo moguće iz dva već spomenuta razloga, zatvorenog zračnog prostora i sukoba u blizini zračne luke u Kijevu.

Photo: Flightradar24

Aplikacija FlightRadar24 radi otežano zbog velikog interesa javnosti, no na mapi je jasno prikazan zračni prostor Ukrajine.