Nakon medijskih napisa o sedmodnevnom studijskom putovanju 25 ravnatelja hrvatskih srednjih škola u New York gdje bi trebali posjetiti tek jednu školu, a ostali dio plana putovanja otpada na turistička razgledavanja, Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja kao organizator putovanja, jutros je donijela odluku o – otkazivanju putovanja, piše Slobodna Dalmacija.

– Otkazujemo putovanje jer ne želimo da se naši članovi, ravnatelji srednjih škola, na bilo koji način stigmatiziraju i izlažu ikakvim neugodnostima.

Putovanje se trebalo održati od 13. veljače do 19. veljače, a prema planu putovanja koji je objavio Index, kroz sedam dana ravnatelji su trebali posjetiti samo jednu školu, dok su ostali dani bili rezervirani za razgledavanje New Yorka, shopping izlet do susjednog New Jerseyja, krstarenje, večere, druženje s hrvatskim franjevcima…

Podsjetimo na putovanje je trebala ići i ravnateljica Gimnazije Dubrovnik, Katarina Tolja. Ona je jutros za naš portal komentirala kako je na bolovanju i do samog ulaska u avion neće biti sigurna putuje li ili ne.
– Putovanje sam organizirala privatno u studenom 2019. pa sam ga zbog poziva  udruge samo pomaknula za veljaču, tako da što se financija tiče snosim ih privatno – kazala nam je jutros prije nego što je izašla vijest kako je studijsko putovanje otkazano.