Otvorene su prijavite na trening za predstavnike savjeta mladih pod nazivom   „Utjecaj savjeta mladih na oblikovanje EU politika kroz Dijalog Europske unije s mladima“ koji će se održati u Zadru od 2. do 5. rujne 2019. godine.

Ovaj trening sudionicima će pružiti priliku da naučiti što je proces Dijalogu EU-a s mladimakako se provodi u Hrvatskoj i EU te kako provesti aktivnosti Dijaloga uz predloženu metodologiju 7. ciklusa Dijaloga. Uz to, sudionici će promišljati o mogućnostima svog savjeta za provođenje Dijaloga te korištenje metoda istog u svrhu efikasnijeg uključivanja mladih u lokalne procese u svojim zajednicama. Kroz trening saznat ćete koji su učinci Dijaloga na politike od važnosti za mlade te istražiti i naglasiti ulogu savjeta mladih u procesima donošenja odluka na svim razinama. S drugim sudionicima imat ćete priliku razmijeniti iskustva u radu i izazovima s kojima se savjeti susreću.

Od sudionika se očekuje da tijekom treninga osmisle načine na koje se mogu uključiti u provedbu konzultacija 7. ciklusa Dijaloga koji se provodi do kraja rujna na temu Stvaranje mogućnosti za mlade, uz pod teme Kvalitetni posloviRad s mladima i Mogućnosti za mlade u ruralnim krajevima.

Trening je namijenjen članovima/članicama savjeta mladih bez obzira na prijašnje iskustvo, a na trening se mogu prijaviti najviše dva predstavnika istog savjeta mladih.

Prijaviti se možeš putem ove POVEZNICEzaključno s nedjeljom, 18. kolovoza u 24:00. Kriteriji selekcije će biti: iskazani interes kandidata i savjeta za uključivanje u dijalog s mladima te rodna i geografska uravnoteženost grupe. Na trening ćemo primiti najviše 22 sudionika. Organizatori snose troškove putovanja javnim prijevozom te hrane i smještaja za vrijeme kompletnog trajanja programa.

Dodatne informacije, zajedno s detaljnim programom i logističkim informacijama bit će dostavljene odabranim kandidatima tjedan dana prije početka treninga.

Trening organizira Nacionalna radna skupina za provedbu Dijaloga EU-a s mladima, a financiran je sredstvima programa Erasmus + te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.