Novo dno dodirnuli su danas HDZ-ovci sa svojim opravdanjima oko mogućeg uhljebljivanja u Hrvatskim šumama, piše Index.hr

Milić nije osporio autentičnost poruka
Nacional je objavio poruke iz mobitela uhićenog šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, a osim što se iz njih vidi kako je Jakupčić slao poruke glasnogovorniku vlade Marku Miliću tražeći dopuštenje Plenkovića za zapošljavanje, čini se da je i Marko Milić imao svoje kandidate koje je trebalo uhljebiti u državnoj službi.

“Niko Dujmović” – poruka je to koju je Marko Milić poslao Jakupčiću 30. 9. 2019. dok je ovaj još bio šef Hrvatskih šuma i dok još nije bio uhićen.

“Raditi će, do godinu dana na određeno – takva je praksa u HŠ-u, a onda ćemo ga primiti na neodređeno. Čuo sam da je dobar LP”, odgovara Miliću Jakupčić. “Hvala ti Kruno puno”, odgovara Milić. “Nema na čemu”, uzvraća Jakupčić.

Milić se oglasio o porukama u kojima, kako navodi tjednik, dogovara uhljebljivanje u Hrvatskim šumama. Plenkovićev glasnogovornik nije osporio autentičnost poruka, no tvrdi da prepiska koju je imao s tadašnjim šefom Hrvatskih šuma nije utjecala na zapošljavanje Nike Dujmovića, ni na to što je Dujmović dobio ugovor na neodređeno vrijeme.

Nije, međutim, pojasnio zašto je šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića onda uopće ispitivao o izvjesnom Dujmoviću, kao ni zašto mu je, nakon što mu je Jakupčić napisao da će Dujmović raditi i da će ga kroz neko vrijeme zaposliti na neodređeno, odgovorio s “Hvala ti Kruno puno”.

Na ponovljeni upit Indexa zašto je tadašnjem šefu Hrvatskih šuma Jakupčiću spominjao Dujmovićevo ime te zašto je Jakupčiću zahvaljivao kad je rekao da će Dujmovića uzeti na neodređeno, Milić Indexu nije želio odgovoriti.

Kaže da ga je vjerojatno zanimalo kako je Dujmoviću
Kasnije se novinarima ponovo opravdavao. Kazao je da je njega samo zanimalo kako je Niko Dujmović.

“Što se tiče mog slučaja, u vezi sa statusom Nike Dujmovića, poznajem li ga? Da, jako dobro. Jesam li ga zaposlio u Hrvatskim šumama? Nisam”, kazao je Milić.

“Dujmović je dobio ugovor na neodređeno dvije godine nakon prepiske. Dakle, svakom dobronamjernom je jasno da moja jedna poruka Jakupčiću nije utjecala na njegovo zaposlenje ni promaknuće”, dodao je Milić.

“Ja sam vjerojatno poslao poruku da pitam kako je, bez namjere da utječem na njegov radni status u Hrvatskim šumama”, navodi dalje glasnogovornik vlade.

Opširnije možete pročitati klikom na LINK