‘Nakon rasprave s Vladom i Stožerom jučer u poziciji smo poslati poruke koje bi od 1. veljače značile popuštanje mjera – jedan segment se odnosi na osnovnu školu i povratak viših razreda u klupe, a drugi je dopuštanje većeg broja sportskih aktivnosti, posebno onih na zraku. Mjere ćemo revidirati sredinom veljače. S obzirom na usporavanje distribucije cjepiva, vrijeme je za visoki stupanj opreza. Zato smo nakon temeljite analize odlučili zadržati se na ova dva pravca djelovanja’, kazao je na početku današnje sjednice Vlade premijer Andrej Plenković.

Davor Božinović je govoreći o mjerama rekao: ‘Hrvatska sad uz Estoniju ima najblaži režim mjera u EU. Govorimo o malim popuštanjima, ali ona su na dio populacije jako značajna. Odlučili smo se na povratak svih učenika osnovnih škola u klupe. Popuštanje mjera je oprezno jer svako popuštanje mjera nosi rizike.

Drugi aspekt je mogućnost bavljenja sportom. Otvorila se mogućnost bavljenja sportom, trening i rekreacija, ali zasad samo na otvorenom. Smatramo da još nije trenutak za otvaranje dvorana za sport jer su mnoge od njih i školske dvorane’, kazao je ministar Davor Božinović, a prenosi N1.