Na sjednici Vlade koja počinje u 11 sati u NSK naći će se odluke vezane za cijene goriva. Na dnevnom redu je točka koja se tiče izmjene Uredbe o posebnoj naknadi za okoliš zbog nestavljanja biogoriva na tržište i zbog nesmanjivanja emisije stakleničkih plinova. Vlada će izmijeniti i Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Ranije ovog tjedna ovakve odluke najavio je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić. “Vlada će ovom porastu cijena doskočiti promjenom određenih uredbi na sjednici Vlade u četvrtak. One se tiču dijela umiješavanja biogoriva. Na taj način ćemo omogućiti da našim distributerima cijena prosječno padne do 50 lipa”, rekao je Ćorić.

Ublažavaju se korona mjere. Broj osoba najavnim događanjima povećat će se, neće biti ograničenja na dolazak na događanja tamo gdje se traže covid potvrde.

Ugostitelji mogu raditi do 2 ujutro.

Planira se ukidanje samoizolacija za djecu predškolske dobi (uz iznimke) , ukida se i samotestiranje jednom tjedno. Doći će i do ublažavanja mjera kod natjecanja, sajmova i slično, rekao je Andrej Plenković.

O Ukrajini
Tri su posljedice ovog velikog napada. Jedan od njih je velika izbjeglička kriza, a drugi veliki rast cijena energenata.

Mi smo u poziciji da je u Hrvatsku uško oko 7200 izbjeglica, cijeli sustav funkcinira, integracija u naš sustav, škole, vrtiće. Mi smo učinili velike napore da se ublaže posljedice krize na građane. U ovom trenu je u ssaboru rasprava oko snižavanja PDV-a.

O padu letjelice
Traju i dalje sve aktivnosti, proučavaju se najsitniji detalji. znamo da je riječ o izviđačkom dronu s dometom većim od 1000 km, pouzdano znamo da je imala eksplozivnu napravu. To sam pojasnio, eksplozija se dogodila na nekoliko metara dubine. Detalje ćemo objaviti kad ćemo ih imati.

Provjerili smo sa Španjolcima, radari i rumunjski i mađarski, nisu prepoznali tu letjelicu kao pravu vrstu uzbune, bilo je tih dana i drugih lažnih uzbuna, ona se pojavljivala i nestajala. Nažalost, pala je u glavni grad Hrvatske. Svi našu partneri shvatili su ozbiljnost situacije. U ovom trenutku još ne možemo reći kako je i zašto letjelica pala u Zagrebu, piše Index.hr