Kao i prethodnih godina, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ovog ljeta nastavlja s međunarodnom policijskom suradnjom u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona”. Radi se o projektu koji Ministarstvo unutarnjih poslova već trinaestu godinu provodi u policijskim upravama na Jadranskoj obali.


Tako u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj od početka ovog tjedna borave policijski službenici iz Crne Gore i Italije, dok će im se sredinom srpnja pridružiti i kolege s Kosova, Albanije i prvi put iz Kine. Tijekom srpnja i kolovoza ukupno trinaest stranih policijskih službenika iz Crne Gore, Italije, Kosova, Albanije i Kine, zajedno sa svojim hrvatskim kolegama, obavljat će službu u Policijskoj postaji Dubrovnik, Policijskoj postaji Korčula, Policijskoj postaji Gruda i Postaji prometne policije Dubrovnik.

Budući je broj turista na području Dubrovačko-neretvanske županije svake godine sve veći, a jedan od najvažnijih prioriteta Policijske uprave dubrovačko-neretvanske je i dalje zadržati status sigurnog turističkog središta u tome će nam zasigurno pomoći i kolege koji će u sklopu ovog projekta boraviti na našem području.

Tijekom obavljanja poslova neće primjenjivati policijske ovlasti niti poduzimati policijske mjere, a pridržavat će se samo pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske.