Midsummer Scene povodom svoje pete obljetnice po prvi put predstavlja poljske umjetnike s predstavom H(2)OU ponedjeljak, 2. srpnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, glumci Anna Rakowska i Piotr Misztela (Teatr Strefa Otwarta) utjelovit će Opheliu i Hamleta te na nesvakidašnji način dočarati dubinu i problematiku međuljudskih odnosa iz ključnih scena najpoznatije Shakespearove tragedije Hamlet.

 

Predstava H(2)O ruši stereotipe o jednom od najpoznatijih Shakespearovih parova i predstavlja ih kao moderne, mlade ljude koji u pokušaju manipulacije emocijama zapravo žude za bliskošću i ljubavi. Posebnost ove predstave je interakcija glumaca s publikom kroz improvizaciju koja svaku izvedbu čini drugačijim te nedvojbeno nezaboravnim iskustvom.

 

Izvedbe Sna Ivanjske noći nastavljaju se svake večeri na Lovrjencu u 21.30 sati sve do 4. srpnja. Festival također nastavlja suradnju s Domom Marina Držića kroz program Dva Barda: Držić i Shakespeare koji će se održati 5. srpnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

 

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.