Jutros su temperature zraka u većem dijelu unutrašnjosti bile oko -9°C. Na sjevernom Jadranu temperature su se spustile ispod 0°C.

Danas će biti pretežno vedro uz malu do umjerenu naoblaku. Krajem dana i u noći na nedjelju u zapadnim krajevima unutrašnjosti postupno povećanje naoblake. Na Jadranu će zapuhati tramuntana i sjeverozapadnjak, a u unutrašnjosti slab zapadnjak. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti oko 4, na Jadranu oko 8, na otocima do 12°C.

Nedjelja će biti promjenjivo oblačna s duljim sunčanim razdobljima. Na Jadranu i uz Jadran više oblaka uz mjestimice slabu kišu, a u planinama zaobalja moguća je i pokoja pahulja snijega. Poslijepodne i navečer zapuhat će jugo uz porast naoblake, kiša će se proširiti sa sjevernog na srednji Jadran. Minimalne temperature zraka u unutrašnjosti od -8 do -4 uz mraz i inje te je na mostovima moguća poledica. Na sjevernom Jadranu temperatura oko 2, a na srednjem i južnom oko 4°C.

Nakon hladnog jutra dnevne temperature u malom porastu u odnosu na današnju pa će u unutrašnjosti biti oko 5, a na Jadranu od 10 do 13°C.

Idući tjedan jugo pa povratak minusa

U ponedjeljak i utorak promjenjivo oblačno s povremenom kišom, a u višim planinama susnježicom i snijegom.

Oprez! U ponedjeljak ujutro u unutrašnjosti je moguća kiša koja će se u dodiru s hladnim tlom lediti.

U srijedu prognoziramo kratkotrajno, ali vrlo intenzivno jačanje juga uz porast temperatura zraka za 8 do 12°C. Obilna kiša očekuje se na Jadranu i uz Jadran.

Zatopljenje će trajati samo tri dana, a kraj tjedna i vikend će obilježiti pad temperatura na normalne zimske vrijednosti, uz sjeverac, buru na Jadranu, ali i dulja sunčana razdoblja, prenosi N1.