Umirovljeni svećenik Dubrovačke biskupije don Vojislav Vlašić preminuo je u četvrtak 9. studenog 2023. godine u Općoj bolnici u Dubrovniku. O mjestu i vremenu pokopa naknadno će se obavijestiti.

Vojislav Vlašić je rođen 30. ožujka 1942. godine u Sovićima, župa Gorica, od oca Andrije i majke Ive rođene Prlić. Pučku školu pohađao je u rodnom mjestu, a gimnaziju u dubrovačkom Sjemeništu. Studij teologije započeo je u Zadru, a nakon odsluženja vojnog roka, nastavio ga je u Splitu.

Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1968. godine u Splitu. Pastoralni praktikum obavljao je u župama Splitske nadbiskupije i Dubrovačke biskupije.

U rujnu 1969. godine imenovan je kapelanom u župi sv. Mihajla u Lapadu. Nakon sedam godina razriješen je službe lapadskog kapelana i imenovan župnikom u župi Pločice gdje provodi osam godina.

Kasnije ponovno preuzima službu župnog vikara u župi sv. Mihajla u Lapadu, koju će završiti u kolovozu 1993. kada preuzima župe Trpanj i Donju Vrućicu.

U kolovozu 2004. godine imenovan je župnikom Stona i upraviteljem župe Mali Ston. Te službe vrši do 2013. godine, a istovremeno je bio dekan Stonskog dekanata.

Nakon toga iz Svećeničkog doma u Dubrovniku upravlja župom Trsteno do 2018. godine kada je umirovljen.

Zlatni svećenički jubilej proslavio je 2018. godine u rodnoj župi sv. Stjepana u Gorici.