Irska niskobudžetna aviokompanija zapošljava i dogodine uvodi nove linije

Najveći europski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair najavio natječaj za zapošljavanje 40 novih članova kabinskog osoblja u svojim bazama u Zagrebu i Zadru.

Naime, traže nove djelatnike koji bi se pridružili Ryanairovoj tvrtki kćeri Laudi, zrakoplovnoj tvrtki koju su Irci kupili od Nikija Laude, prenosi Novi list.

Ryanairova Lauda će tako u utorak, 12. prosinca u 10 sati, organizirati dan otvorenih vrata za zapošljavanje kabinskog osoblja u Hilton Conference & Event Center u Zagrebu, gdje će, kažu, zainteresirani imati priliku upoznati brend i “uzbudljiv način života člana kabinskog osoblja Laude”.

“Kao dio najveće zrakoplovne grupe u Europi Ryanaira, zrakoplovna kompanija Lauda sa zadovoljstvom objavljuje da zapošljavamo 40 novih članova kabinskog osoblja koje će se pridružiti našim bazama u Zagrebu i Zadru kao odgovor na veliki broj rezervacija i izvrstan rast diljem Europe.”

“Naše kabinsko osoblje dobiva odlične uvjete i plaću, kao i snižene cijene letova i pogodnosti za putovanja u mreži Ryanair grupe od 230+ odredišta”, kazao je Andreas Gruber iz Laude.

Što se tiče uvjeta koje kandidati moraju zadovoljavati, prema onome što navode na mrežnim stranicama, primjerice, valja znati plivati, traži se visina između 157 i 188 centimetara, znanje engleskog, važeća putovnica i spremnost na rad u timu.”

Ryanair je već ovog ljeta u Zagrebu imao natječaj za zapošljavanje 30 djelatnika na poslovima kabinskog osoblja.

Novi red letenja
A osim što zapošljavaju, irska niskobudžetna aviokompanija, najavila je niz novosti u Hrvatskoj u kojoj je već nekoliko godina prisutna i kroz svoje baze.

Osim Zagreba koji je od 2021. Ryanairova cjelogodišnja baza, te Zadra koji im je dugogodišnja ljetna baza, Ryanair je objavio da će za 2024. otvoriti još jednu ljetnu bazu u Hrvatskoj, i to Dubrovnik.

Kompanija je, naime, nedavno najavila svoju novu bazu u Zračnoj luci “Ruđer Bošković” od travnja iduće godine paralelno s čime povećavaju broj linija iz ove hrvatske destinacije.

Uz već postojeće linije prema Beču i Dublinu, Dubrovnik će linijama Ryanaira tako dogodine biti povezan s ukupno 18 odredišta. ZL “Ruđer Bošković” linijama ovog avioprijevoznika bit će povezana s čak 16 novih destinacija, i to Londonom, Krakowom, Berlinom, Milanom, Parizom, Poznanom, Rimom, Manchesterom, Stockholmom, Helsinkijem, Memmingemom, Wroclawom, Oslom, Düsseldorfom, Bruxellesom i Baden-Badenom.

Dubrovnik će u ljetnoj sezoni letenja 2024. postati treća Ryanairova baza u Hrvatskoj, gdje će Ryanair bazirati dva zrakoplova Boeing 8-200, odnosno takozvana Gamechangera, s niskim ugljičnim otiskom, a riječ je, najavili su, o ulaganju od 200 milijuna dolara. U prvih godinu dana s novim redom letenja očekuju da će na ovoj destinaciji imati oko 600.000 putnika.

Više rotacija
Ryanair od sljedeće godine dodatno povećava svoju prisutnost u Zagrebu. Planira se uvođenje novih destinacija i povećanje frekvencija na postojećim linijama te tako za 2024. najavljuju više od 30 linija iz hrvatskog glavnog grada.

Najavljeno je pet novih linija, i to tri za gradove u Španjolskoj Alicante, Girona i Palma de Mallorca, potom za Pisu u Italiji te francuski Marseille. Linije počinju 31. ožujka, odnosno 2. travnja i ići će dva puta tjedno.

Iduće godine povećat će se i broj letova prema Malagi, dok će također nedavno uvedena linija za Lanzarote postati cjelogodišnja.

U redu letenja za iduću godinu ponovo su i Podgorica, Sofija i Manchester. Na postojećim linijama se planiraju povećanja rotacija pa tako u irskoj niskobudžetnoj aviokompaniji navode da u 2024. očekuju rast broja putnika.

Lani su na linijama za Zagreb mali oko 900.000 putnika, a ove godine očekuju njih oko 1,2 milijuna što znači iduće godine i više od toga uz nove linije i povećanje broja rotacija. Ovog ljeta, naime, iz Zagreba su imali 27 aviolinija.

Kako piše portal Croatian Aviation, Ryanair uvodi nove linije i prema Zadru. Tako će iz svoje sezonske baze u Zadru Ryanair idućeg ljeta letjeti prema šest novih destinacija, i to Košicama, Bremenu, Kaunasu, Barceloni, Corku i Kopenhagenu.

Sve nove linije iz Zadra najavljene su dvaput tjedno, linija za Košice kreće sa zadnjim danom ožujka, linija za Bremen od sredine svibnja, dok ostale linije kreću od početka lipnja.

Portal navodi i da Ryanair uvodi i novu liniju Pula – Memmingen, od 1. lipnja, dva puta tjedno, utorkom i subotom do kraja rujna, te novu liniju Split – Beč, koja kreće već od 1. travnja, i ići će četiri puta tjedno, ponedjeljkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, sve do kraja listopada.

Ryanair je ovim dodatkom povećao broj svojih linija u Puli na 7, u Rijeci na 5, a u Splitu na ukupno 3, a samo na novim linijama iz Rijeke, Splita i Pule dostupno je više od 63 tisuće novih sjedala.

Od lipnja do kraja rujna linija Rijeka – Beč
I iz Zračna luke Rijeka najavili su novu Ryanovu liniju Rijeka – Beč koja kreće od lipnja i prema sadašnjim najavama ići će dvaput tjedno, ponedjeljkom i petkom sve do kraja rujna.

Tako će ZL Rijeka dogodine imati pet linija ovog avioprijevoznika. O osim nove linije za Beč, tu su i linija za Bruxelles – Charleroi, Milano – Bergamo koja je uvedena lani, Stocholm – Arlanda te ponovo londonski Stanstead, prenosi n1.hr