Dalmaciju je večeras oko 22 sata pogodio snažan potres. Dežurne službe javljaju da su zaprimile velik broj poziva zabrinutih građana. Potres se osjetio u Splitu, Makarskoj, Šibeniku, Hvaru, Visu, Dubrovniku, Kninu, Imotskom, Sinju te dijelovima Bosne i Hercegovine.

Potres je bio u 21.57 sati, epicentar je bio 20-ak kilometara istočno od Sinja, to je na granici Hrvatske i BiH, u blizini Buškog jezera. Magnituda potresa je iznosila 4.6 po Richteru i osjetio se na širem području. To je jak potres. Intenzitet u epicentru je VI stupnja EMS ljestvice. Takav potres može izazvati materijalne štete, doduše ne velike, ovisi o kvaliteti građevina. Prema dosadašnjim podacima nisu zabilježene materijalne štete i mi ih ne očekujemo, makar ne izrazitije, rekao je seizmolog Krešimir Kuk za 3. Dnevnik HTV-a.

Upitan kolike su šanse da se potres ponovi, Kuk je rekao da su već zabilježili nekoliko naknadnih potresa.

Najjača su bila dva nešto poslije 22 sata, magnituda 2.6 i 2.3. Ova serija će trajati neko vrijeme. Kolike će biti jačine, ne možemo govoriti unaprijed. Obzirom na jačinu ovog prvog potresa, svi naknadni potresi su dosta slabiji, rekao je Kuk za HRT, a prenosi Dalmacijadanas.