Dubrovački plesni studio Step ‘n Jazz otputovao je zadnjeg tjedna u mjesecu studenom u Njemačku da bi sudjelovali na svjetskom prvenstvu u stepu. Prvenstvo organizira međunarodni plesni savez IDO i na njemu je bilo 1372 step plesača iz 19 država.

U kategoriji seniorskih ženskih solo nastupa prva tri mjesta su odnijele hrvatske plesačice, među kojima je i naša Lana Urlić. Ovo je nevjerojatan rezultat koji se ostvario u najvećoj kategoriji ovogodišnjeg natjecanja. Od 39 natjecatelja u kategoriji, Lana se izborila za srebro, a cure iz Zagreba su osvojile zlato i broncu. U povijesti ovog natjecanja nikad se nije dogodilo da je u ovoj kategoriji jedna država zauzela cijelo postolje. Vidjeti tri hrvatske zastave bio je trenutak koji će cijela reprezentacija pamtit cijeli život.

– Iz našeg kluba je na svjetsko sudjelovalo 40 plesača. Naša djeca su kao i svake godine na iznimno visokom nivou predstavili Dubrovnik i Hrvatsku. Nažalost ove godine su nam u ostalim kategorijama izmakli finala za par mjesta ali i dalje smo ponosni na sve naše plesače jer smo u svim kategorijama izborili prolazak u polufinale, stoji u objavi Step ‘n jazz kluba Dubrovnik.

Lana Urlić je uz srebro u solo kategoriji osvojila još jedno srebro u kategoriji seniorskih betlova, tako da nosi dva odličja u naš Grad. Cijeli klub, od trenera do svakog djeteta joj ovim putem čestita na nevjerojatnom uspjehu!

Inače, sudionici natjecanja su se upravo vratili doma i odmah krenuli u daljnje pripreme. Članovi plesnog studia Step ‘n Jazz u nedjelju 8. prosinca plešu u polufinalnoj emisiji “Supertalenta” te pozivaju sve sugrađane da ih i u nedjelju podrže svojim glasovanjem.