Foto: DU TV

U vrijeme blagdana i prazničkog raspoloženja, posebno od početka ovog tjedna pa sve do 15. siječnja 2015.godine, kada se očekuje pojačani promet na svim cestama naše županije, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska posebnu pozornost posvetit će sigurnosti i protočnosti cestovnog prometa te poduzeti niz preventivno represivnih aktivnosti.

„Sigurno za blagdane“ naziv je aktivnosti kojom će se osigurat vidljiva nazočnost policijskih službenika. Policija će pojačano nadzirati sve sudionike u prometu, a prvenstveno će se usmjerit na sankcioniranje prometnih prekršaja koji dovode do najtežih posljedica kao što su vožnja pod utjecajem alkohola i droga i to s posebnom naglaskom na mlade vozače.

U nastojanju da nadolazeći blagdani proteknu sa što manje stradavanja na našim prometnicama, svi sudionici u prometu pozivaju se na oprez i poštivanje prometnih propisa, uz posebno upozorenje vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na kolniku, da poštuju ograničenja brzine i da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola.