FOTO: KLGB Srđ je Grad

 

 

Članovi KLGB Srđ je Grad putem priopćenja su se očitovali o razrješenju Marina Ivanovića s mjesta ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

 

“Na vrijeme smo upozoravali na politička imenovanja bez pokrića iz pozicije političke moći.

 

Pravomoćna presuda Visokog upravnog suda kojom se ukida rješenje Gradskog vijeća Grada Dubrovnika kojim je gospar Marin Ivanović bio imenovan ravnateljem Umjetničke galerije Dubrovnik – još jednom pokazuje da je KLGB Srđ je Grad i tada imala pravo ukazujući na evidentne propuste u izbornom procesu.

 

Žalosno je da u konačnici moramo čekati presude pravosudnih tijela kako bi se to i potvrdilo. Velika je to sramota Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. U načelu, u čitavoj ovoj političko – pravnoj zavrzlami, mladi gospar Ivanović je ispao naivna žrtva „iskusnijih” igrača. Šteta, jer se radi o našem potencijalno darovitom sugrađaninu, ali kako kazuje ona stara: „Tko s đavolom tikve sadi, o glavu mu ih lupaju”.

 

Gospar Marin je ispao žrtva igre na koju je sam pristao u tadašnjoj režiji HNS-DDS-HDZ-SDP i ostalih „trgovaca”. I na samoj sjednici Gradskog vijeća tada je bio vrlo jasno upućen prigovor od strane KLGB Srđ je Grad da članovi Muzejskog vijeća nemaju potrebne kompetencije, te da ostala dva kandidata imaju status višeg kustosa, a jedna od njih i doktorat, dok je mladi Ivanović diplomirao tek 2014. i nema zadovoljene uvjete. Samo iz ovih argumenata vidljiva je drskost kojom su tada, naravno dogovoreno, vijećnici odlučili o sudbini ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik.

No ta primitivna logika HNS-DDS-HDZ-SDP koja glasi: „Tko nam što može!” ovaj put nije prošla i za ovu bi državu i ovaj Grad bilo poželjno da što manje prolazi, jer u konačnici, prave žrtve nisu političari (oni su itekako naplatili i naplaćuju sve ove „političke trgovine”) već struka i stručna javnost te posljedično i građani Dubrovnika.

 

Ne budu li upravo građani javno pokazivali svoj otpor protiv ovakvih politikantskih poteza, stanje u Gradu će biti sve teže, a korupcija i stranačko- političko pogodovanje zavladat će svim porama društva.”