Pogoršanje vremena stiglo je u Hrvatsku. Kiša negdje pada još od sinoć, no temperature su u odnosu na protekle dane pale tek jutros. Na kopnu je od 16 do 19 i takve će temperature ostati tijekom dana, s eventualnim porastom za par stupnjeva.

Na moru je jutros od 20 do 25 stupnjeva, a tek koji stupanj više očekuje se tijekom dana. Kiša će padati posvuda.

Upaljen meteoalarm
Prema prognozi DHMZ-a, danas se očekuje umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz kišu, a lokalno će biti izraženih pljuskova s grmljavinom. Oborina će ponegdje biti obilna, osobito u zapadnim predjelima.

Na kopnu će slab do umjeren jugozapadnjak okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i jugozapadni vjetar, prema kraju dana na sjeveru u okretanju na buru i istočni. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 20 do 25, a na Jadranu između 23 i 28°C.

Na snazi je narančasto upozorenje meteoalarma za cijelo područje Jadrana zbog moguće obilne oborine, grmljavine i pljuskova.

Što nas čeka sutra?
Prema prognozi DHMZ-a, sutra nas isto očekuje promjenljivo oblačno, ali sa sunčanim razdobljima. Mjestimice će biti kiše i grmljavine, ponajprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar uglavnom slab, tek ponegdje na Jadranu do umjeren jugozapadni i zapadni, a ujutro nakratko na sjevernom dijelu i otvorenom moru bura i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka nešto niža nego danas – od 11 do 16, na Jadranu između 16 i 21°C. Najviša dnevna od 20 do 25°C, u gorju ponegdje i malo niža.

U nedjelju opet obilna kiša
Vrlo promjenljivo uz povremenu kišu i grmljavinu, osobito u nedjelju, kada će kiša ponovno mjestimice biti obilnija, vjerojatnije u zapadnim predjelima, gdje će biti izraženijih pljuskova, piše DHMZ. U ponedjeljak postupan prestanak oborine i smanjenje naoblake. Vjetar na kopnu slab, u ponedjeljak će zapuhati umjeren sjeveroistočnjak. Temperatura u padu te će uglavnom biti oko uobičajenih vrijednosti za doba godine, piše Index.hr