Donosimo vremensku prognozu  meteorologinje Tee Blažević s N1 televizije

Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, tlak zraka je u padu, kako nam se sa sjeverozapada približava hladna fronta.

Slabe oborine zasad ima samo na području Istre, no u nastavku dana, generiranjem ciklone, oborina će i drugdje biti češća, osobito poslijepodne.

Pljuskovi mogu biti izraženiji, osobito na Jadranu i duž Jadrana, lokalno je moguće nevrijeme, na što upozorava i sustav Meteoalarm DHMZ-a koji je na snazi za gospićku regiju, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku. Viši stupanj upozorenja na snazi je za područje Kvarnera, Velebitskog kanala i sjeverne Dalmacije gdje treba računati na jako i vrlo jako, mjestimice olujno jugo.

U noći na srijedu, prodorom hladnijeg zraka, u gorju može biti i snijega. U srijedu će u unutrašnjosti biti osjetno hladnije, i za desetak stupnjeva, a na moru će osjet hladnoće pojačavati jaka i olujna bura i tramontana.

Oborina će već u srijedu prema večeri postupno slabjeti.

I četvrtak će još biti vjetrovit, osobito na moru, no bit će bez oborine i većinom sunčan. Temperature će u drugom dijelu tjedna ponovno postupno rasti.