S izmjerena 23 stupnja Celzijusa, Knin je jučer bio najtopliji grad u Dalmaciji. No čak 25°C izmjereno je jučer u Karlovcu i Sisku, što su temperature zraka značajno više od normale za prve dane kalendarske zime, piše Dalmacija danas

Dvadesetice će se danas ponovno prelaziti i na dijelu Jadrana, a još više u unutrašnjosti zemlje.

Na vrijeme će sljedećih dana sve naglašenije utjecati ciklona sa zapada, no to će približavanje biti sporo pa će veći dio kraja tjedna obilježiti stabilno vrijeme.

Još u petak pretežno vedro i suho. Puhat će slab dnevni vjetar, a povremeno će biti tiho. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 2 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C. Najviše dnevne temperature od 17 do 22°C.

Veći dio subote u Dalmaciji bit će djelomično sunčan i suh. Ipak, prolazno će biti više oblaka, osobito na krajnjem sjeveru i popodne u Zagori, kada će mjestimice pasti malo kiše. Vjetar i dalje većinom slab, na moru do umjeren. Još u noći na moru jugo, popodne sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka bez veće promjene. Najviše dnevne temperature od 15 do 21°C.

U nedjelju djelomično sunčano i veći dio dana suho. Kasno navečer sa zapada jače naoblačenje, a na sjevernom Jadranu i sjevernoj Dalmaciji počet će kiša. Veći dio dana vjetar će biti slab, kasno popodne jačat će jugo koje navečer na moru može imati vrlo jake udare. Najviše dnevne temperature od 14 do 20°C.

Frontalni sustav premještat će se preko našeg područja u ponedjeljak. On donosi vrlo promjenjivo vrijeme, povremeni uz kišu, a u planinama će biti i snijega. Jugo će već ujutro prelaziti u tramontanu koja na moru može imati vrlo jake do olujne udare, navečer i na jaku buru s olujnim udarima. Lokalno će pasti preko 30 litara kiše po kvadratnom metru, a moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme s tučom. Oborine će krajem dana postupno prestajati. Ujutro toplo, a popodne i osobito navečer osjetno zahlađenje.

Očekivani vjetar u ponedjeljak ujutro
Utorak će biti stabilan uz buru u slabljenju. Bit će to najhladniji dan u tjednu. Stabilno će biti u prohladno srijedu, no već krajem dana zapuhat će novo jako jugo kao uvod u novi porast temperatura i novu promjenu vremena u drugom dijelu tjedna, zaključuje se u objavi