Ciklona nad Atlantikom sporo će se u narednih 10 dana premještati nad europsko kopno, a naši krajevi nalazit će se na prednjem južnom dijelu ciklone s dominantnim južnim strujanjem i brzim promjenama vremena.

Nakon obilnih kiša sutra i u subotu, nedjelja će biti promjenljiva, ali uglavnom suha i topla. Novo naoblačenje s kišom, ali i manjim padom temperature očekujemo sredinom idućeg tjedna.

Najviše kiše past će u planinskim krajevima unutrašnjosti i uz Jadran. Temperature zraka u manjem padu, ali i dalje ostaje iznadprosječno toplo.

Danas će vrijeme u unutrašnjosti biti promjenljivo oblačno i uglavnom suho. Više naoblake uz kišu prognoziramo na Jadranu Lici i Gorskom kotaru te u planinama zaobalja. Na južnom i srednjem Jadranu moguće su lokalne grmljavine i kratkotrajne nevere.

U noći na petak očekujemo naoblačenje sa zapada uz obilne oborine. Na Jadranu će puhati jugo i oštro, a pod kraj dana lebić. Temperature zraka u unutrašnjosti od 18 do 22, na Jadranu oko 24.

Petak prijepodne oblačno s obilnom kišom, pljuskovima, mjestimice grmljavinom, na Jadranu i neverama. Kiša će se tijekom dana brzo premještati prema istoku, a poslijepodne u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu prestanak oborine i djelomično razvedravanje. Puhat će umjeren u planinama jak jugozapadnjak.

Na Jadranu jako oštro i lebić. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 12 do 16, na Jadranu od 18 do 21. Najviše dnevne od 18 do 22, piše N1.HR