U posljednje vrijeme zbog krize na tržištu Vladine smjernice potrošačima za uštedu energije stalno se mijenjaju, mijenjaju se i cijene goriv i energenata, a postavlja se i pitanje što nas čeka u nadolazećim mjesecima.

Upitan što nas očekuje najesen i ima li Vlada u pripremi određene mjere zbog energetske krize, premijer je rekao da one zasad nisu na stolu, piše HRT.

– Nemamo, još smo na godišnjem odmoru nakon jako intenzivnog perioda, danas nije dan za iznošenje bilo kakvih mjera. Kao i svi ostali spremamo se za jesen u smislu energetskih tema, ali i u smislu fiskalnog kapaciteta za određene vrste intervencija, rekao je Plenković i podsjetio da je Vlada uvijek intervenirala na korist građana i poduzetnika.

– Sagledat ćemo situaciju i nakon toga ovisno o potrebama intervenirati. Posljedice rata u Ukrajini i suše utječu i na dobivanje struja iz hidrocentrala, sigurno da će to imati svoj efekt. Kako smo prošli sve dosad situacije, proći ćemo i one pred nama. Mislim da smo uspjeli unatoč svim zahtjevnim okolnostima imati sjajnu turističku sezonu.