Kraj aktualnog tjedna bit će vrlo nestabilan. Najviše kiše bit će danas i u prvom dijelu subote, a stabilnije će biti u drugom dijelu subote. Nedjeljno jutro bit će najhladnije u dosadašnjem tijeku jeseni, piše Dalmacija danas

Dubrovnik je jučer s 21°C bio najtopliji grad u Hrvatskoj. Zanimljivo, u Splitu je jučer najviša dnevna temperatura zraka iznosila 17,6°C, dok je more bilo na čak 21°C. Tako je svima koji su se kupali u moru bilo značajno toplije nego na zraku.

Nakon dva dana stabilno vremena stigla nam je novac ciklona i donijela oblake. Zbog juga i oblaka noć je bila znatno toplija od prethodne, kada je dio Dalmatinske zagore zabilježio prvi mraz. Zapuhalo je umjereno do jako jugo i donijelo je mjestimičnu kišu.

Kraj aktualnog tjedna bit će vrlo nestabilan. Najviše kiše bit će danas i u prvom dijelu subote, a stabilnije će biti u drugom dijelu subote. Nedjeljno jutro bit će najhladnije u dosadašnjem tijeku jeseni.

Danas nas očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu, a lokalno će biti pljuskova s grmljavinom. Lokalno može pasti preko 50 litara kiše po metru kvadratnome. Jugo će biti jako pa će biti manjih poremećaja u prometu morem, ali ni blizu kao prošli vikend. Jugo će danju okretati na lebić i pulenat koji na moru u drugom dijelu dan prolazno mogu biti jaki. Jutro će biti osjetno toplije, danju većinom od 12 do 18°C.

U subotu promjenjivo. Oblačnije, povremeno uz kišu ujutro, a u noći će biti i snijega iznad 1400 metara. U drugom dijelu dana bit će suho. Puhat će umjerena tramontana koja na moru ujutro može biti pojačana. Jutro i osobito večer malo hladniji, danju većinom od 10 do 18°C.

Nedjelja će biti promjenjiva s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno je moguća slaba kiša, više na moru i više u drugom dijelu dana. Jutro će biti hladno, a danju većinom od 10 do 18°C.