Jučer je Agroturizam Konavle u Čilipima predstavio novi projekt „NOVA GENERACIJA za novi razvojni koncept ruralnog turizma“ u nastojanju da se pruži potpora i edukacija mladima koji će novom energijom, uz privaćanje suvremenih trendova i tehnologija biti pokretači daljnjeg razvoja ruralnog turizma u Konavlima.

Predstavljanju se odazvao veći broj uglavnom mlađih Konavljana iz obitelji koje se već bave ruralnim turizmom, ali i onih koji žele prihvatiti izazov i pokrenuti poslovanje ili svojim kreativnim idejama doprinijeti daljnjem razvoju ruralnog turizma u Konavlima.

Predviđene aktivnosti u razdoblju provedbe projekta do lipnja 2023. godine će biti popularizacija turističkih i ugostiteljskih zanimanja za ruralni turizam, stručne edukacije namijenjene mladim i novim poduzetnicima, izrada smjernica daljnjeg razvoja te edukacijsko putovanje i obilazak primjera dobre prakse koje je predviđeno za ožujak 2023. godine.

Ovom prilikom su predstavljeni projektni ciljevi i zadaci te namjera nositelja projekta da se konkretne edukacijske teme i daljnji koraci projekta kreiraju u dogovoru s polaznicima. Zbog toga je provedena i anketa među prisutnima.

Projektni partneri Agroturizmu Konavle su: Hrvatska udruga za turističke i kulturne rute „Tur Kultur“, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Klub članova Selo te će se Projekt provesti i u suradnji s dubrovačkim srednjim školama i Sveučilištem u Dubrovniku.
Pokrovitelj projekta je Ministarstvo turizma i sporta koji sufinancira projektne aktivnosti u okviru potpore strukovnim udrugama u turizmu.

Svojom nazočnošću su rad Udruge podržali i predstavnici Općine Konavle i Dubrovačko-neretvanske županije Božo Lasić i Ivo Klajić, a u raspravi je sudjelovao i pročelnik Perica Pušić.

Već sljedeće nedjelje 30. listopada 2022. godine s početkom u 18:00 sati će se na istom mjestu, u Domu kulture u Čilipima predstaviti rezultati provedene ankete i održati prezentacija renomiranog stručnjaka za ruralni turizam iz Istre, Roberta Bačca.