Za svećenike Dubrovačke biskupije u subotu, 1. lipnja na svečanom euharistijskom slavlju u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike u Dubrovniku koje počinje u 18 sati dubrovački biskup mons. Mate Uzinić zaredit će dvojicu đakona koji su u studenom prošle godine primili red đakonata. Svećenički red primit će don Josip Mudri i don Tonći Ante Prizmić.

 

Josip Mudri rođen je 31. svibnja 1988. godine u Vinkovcima od roditelja Dražena i Ljiljane rođ. Rajković. Rođen je kao prvo dijete od petoro braće i sestara. Kršten je u Rokovcima, selu nedaleko Vinkovaca, gdje je i živio. Osnovnu školu pohađao je u Andrijaševcima, a nakon nje upisao je Gimnaziju Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Katolički bogoslovni fakultet završio je 2014. godine u Đakovu. Među bogoslove Dubrovačke biskupije primljen je 2017. godine. Pastoralni praktikum obavljao je u župi Svetog Spasa u Staroj Mokošici. Mladu misu će slaviti u župi u Rokovcima u nedjelju, 21. srpnja.

Tonći Ante Prizmić rođen je 1. siječnja 1994. godine u Splitu, od roditelja Mara i Jasminke rođ. Radeljić. Ima jednu stariju sestru. Kršten je u izbjeglištvu u župi sv. Roka, Vinjani Donji. Osnovnu školu završio je u Dubrovniku, kao i srednju Turističku i ugostiteljsku školu. Godine 2012. stupio je u dominikanski novicijat ali je razlučivanjem shvatio da redovnički put nije za njega pa je uputio molbu dubrovačkom biskupu da ga primi kao bogoslova za Dubrovačku biskupiju. Prve dvije godine bogosloviju i Katolički bogoslovni fakultet pohađao je u Zagrebu. U Centralno bogoslovno sjemenište u Splitu prešao je 2015. godine, gdje je nastavio studij teologije. Među kandidate za đakonat i prezbiterat na naslov Dubrovačke biskupije primljen je u Splitu 2016. godine. Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu je završio filozofsko-teološki studij 2018. godine. Pastoralni praktikum obavljao je u župi Svih svetih u Blatu na otoku Korčuli. Mladu misu slavit će u župi Svetog Križa u Dubrovniku u nedjelju, 2. lipnja s početkom u 10.30 sati.