Župan Nikola Dobroslavić predsjedao je 18. sjednicom Turističkog vijeća Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj je među ostalim bilo govora o provedbi Programa rada i tijeku turističke sezone, izradi novih zakonskih okvira za turističke zajednice i boravišnu pristojbu, a održane su i prezentacije o projektima Kongresnog centra Dubrovnik te Centra kompetencije u turizmu koji će biti smješten u Vili Čingriji.

 

Turističko vijeće iskazalo je tako brojne primjedbe na nacrte turističkih zakona. Prema sadašnjim prijedlozima odustaje se od pravednijeg rasporeda boravišne pristojbe između turističkih zajednica, odustaje se od uvođenja boravišne pristojbe za putnike na kružnim putovanjima, a umjesto decentralizacije više sredstava predlaže se za državnu turističku zajednicu, a ponovno se aktualizira ukidanje Turističkih zajednica malih općina.

 

Zbog takvih je rješenja bilo zaustavljeno donošenje zakona od bivše Vlade, očekujemo popravljanje prijedloga, složni su bili svi članovi Turističkog vijeća Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.