I danas se diljem zemlje očekuje pretežno sunčano i vruće, u Dalmaciji ponegdje i vrlo vruće, a poslijepodne uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice umjeren i jak razvoj oblaka uz mogućnost za pljusak.

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na sjevernom dijelu Jadrana bura, u prvom dijelu dana podno Velebita s jakim i olujnim udarima, a prema jugu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 28 do 33 °C, u Dalmaciji i do 37!

Narančasto upozorenje na obali

Za danas je na snazi narančasto upozorenje Meteoalarma zbog visokih temperatura uz cijeli obalni pojas. A u Velebitskom kanalu očekuje se jaka bura.

Detaljna prognoza

Istočna Hrvatska
Pretežno sunčano i vruće. Rano ujutro još na krajnjem istoku umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Najviša dnevna temperatura između 29 i 32 °C.

Središnja Hrvatska
Pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 29 i 31 °C.

Gorski kotar i Lika
Pretežno sunčano te vrlo toplo, ponegdje i vruće. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura između 26 i 30 °C.

Istra
Pretežno vedro i sunčano. Slaba do umjerena, mjestimice pojačana bura poslijepodne će slabjeti i mjestimice okretati na slab do umjeren sjeverozapadnjak, a navečer će bura ponovno malo pojačati. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša temperatura zraka bit će uglavnom od 31 do 33 °C.

Sjeverni Jadran
Pretežno sunčano. Puhat će slaba i umjerena, podno Velebita u prvom dijelu dana i jaka bura s olujnim udarima, poslijepodne uglavnom prema otvorenome sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 32 i 35 °C.

Dalmacija
Pretežno sunčano. Poslijepodne su uz lokalno jači razvoj oblaka mogući pljuskovi s grmljavinom u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar te bura. Najviša dnevna temperatura između 32 i 37 °C.

Više pročitajte klikom na LINK