Za danas su izdana upozorenja Meteoalarma za cijelu Hrvatsku zbog vjetra, snijega i poledice. Vrijeme bi ponegdje moglo biti opasno, krenuli su i problemi u prometu.

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeološkog zavoda, danas će oblačno i vjetrovito uz povremene oborine. U većini krajeva padat će snijeg, češći na istoku i u gorskim predjelima, a uz obalu i kiša, osobito na jugu gdje će biti i pljuskova s grmljavinom.

Na kopnu vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na sjeverozapadu i u gorju jak. Na većem dijelu Jadrana puhat će jaka bura s olujnim udarima, na sjevernom dijelu i orkanskim, samo na krajnjem jugu jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu uglavnom od -2 do 3, na Jadranu od 5 do 10 stupnjeva Celzijusovih.

Snijeg je jutros zalepršao u Splitu, a u Imotskom je prekrio ulice.

Autocesta A1 u zaleđu Omiša je potpuno prekrivena snijegom.

Hrvatski autoklub upozorio je da u Slavoniji, Baranji, Lici i unutrašnjosti Dalmacije povremeno pada snijeg, kao i da je moguća poledica. Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici i unutrašnjosti Dalmacije. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije, piše Index.hr