Meteorolozi najavljuju moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i pojačanim vjetrom, ponajprije u sjevernim krajevima. piše na 24sata.hr

Za srijedu je upaljen meteoalarm za tri županije (osječka, zagrebačka, karlovačka). Za osječku i karlovačku regiju previđaju potencijalno opasno vrijeme, a za zagrebačku opasno s grmljavinskim nevremenom praćenim tučom i pojačanim vjetrom. Vjerojatnost grmljavine 50-70 %, ističu iz DHMZ-a.

Također, Europski sustav upozorenja na oluje (Estofex), objavio je upozorenje drugog stupnja za Hrvatsku pri čemu ističe mogućnost jačih nestabilnosti u unutrašnjosti, koje uključuju prolazno olujni vjetar, tuču i obilnu oborinu.

DHMZ za danas progonzira u većini krajeva djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom i nestabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito ujutro te ponovno navečer i u noći na četvrtak kad je uglavnom u najsjevernijim predjelima moguće i jače nevrijeme. U Dalmaciji prognoziraju pretežno sunčano, poslijepodne uz umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab, uz pljuskove kratkotrajno pojačan, a na Jadranu slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša temperatura zraka uglavnom će biti od 25 do 30, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 30 i 33 °C.

Za četvrtak na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije predviđaju pretežno sunčano vrijeme, a uz jači dnevni razvoj oblaka poneki je pljusak moguć ponajprije uz obalu sjevernog dijela te u Istri. U unutrašnjosti promjenljivo uz mjestimičnu kišu i grmljavinu, ujutro i prijepodne u dijelovima središnje i istočne Hrvatske i uz mogućnost za jače nevrijeme.

Vjetar uglavnom slab, uz pljuskove prolazno pojačan, a na Jadranu, uglavnom u Dalmaciji poslijepodne ponegdje pojačan sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, duž obale i na otocima između 19 i 23 °C. Najviša dnevna od 27 do 33 °C.