Trebinjsko-mrkanska biskupija u nedjelju 24. rujna slavi svoj godišnji liturgijski i crkveni Dan – svetkovinu sv. Mihovila Arkanđela, a euharistijskim slavljem koje počinje točno u podne predsjedat će mons. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup i metropolit, u zajedništvu s mons. Petrom Palićem, biskupom Mostarsko-duvanjski i Apostolskim upraviteljem Trebinjsko-mrkanskim, i svećenicima te vjernicima sa župa Trebinjske biskupije.

Liturgijskim slavljem ujedno se obilježava i 57. Svjetski dan sredstava društenih komunikacija na razini BK BiH, a uoči velikog dana organizirana su još dva događaja. Naime večeras u Stocu s početkom u 20 sati predstavit će se Zbornik radova uz 1000. obljetnicu prvog pisanog spomena Trebinjske biskupije;

U subotu 23. rujna u Katedralnoj crkvi u Trebinju, također u 20 sati počinje Orguljski koncert, čije je održavanje, zbog pandemije corona-virusa, 2000. godine bilo prekinuto, i sada se ovim koncertom, tradicija započeta 2007. godine, u čast sv. Mihovilu Arkanđelu i na što veću slavu Božju, obnavlja.