U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 22 prometne nesreće, od kojih 13 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe teže, a 17 ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 9 prometnih nesreća.


Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 883 represivne mjere od kojih izdvajamo 424 mjere poduzete zbog prekoračenja brzine, 98 zbog nepropisnog zaustavnja i parkiranja, 82 zbog nekorištenja sigurnosnih pojasa, 68 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja i 20 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

 

U prometnoj nesreći koja se dogodila u popodnevnim satima u petak, 20. svibnja, u ulici Iva Dulčića u Dubrovniku, teže je ozlijeđena jedna osoba.

Do prometne nesreće je došlo kada je 51-godišnji vozač motocikla, krečući se u pravcu Babin kuka, došavši do prilaznog kolnika Mostarske ulice, otpočeo radnju skretanja u navedenu ulicu, propustivši se prethodno uvjeriti da to može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu, te je na njega naletio drugi motocikl kojim je, vršeći radnju pretjecanja preko pune uzdužne crte, upravljao 24-godišnjak iz Dubrovnika. Uslijed udara prvospomenuti motocikl je odbačen naprijed te je udario u osobni automobil koji je dolazio iz suprotnog smjera. 51-godišnji vozač prvonavedenog motocikla pri padu je zadobio teže tjelesne ozljede, dok je 24-godišnji vozač drugog motocikla zadobio lakše tjelesne ozljede te su obojica zadržani na liječenju u dubrovačkoj bolinici.

I druga prometna nezgoda, u nedjelju 22. srpnja, u jutarnjim satima na Korčuli, za posljedicu je imala teške tjelesne ozljede motocikliste. Naime, 61-godišnji motociklist je, uslijed nedržanja potrebnog razmaka, prednjim dijelom motocikla udario u zadnji dio osobnog vozila koje se kretalo ispred njega. Zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda zbrinut je u Kliničkom bolničkom centru Split.