Umjetnička galerija Dubrovnik vas poziva na božićni domjenak u Centralnoj dvorani u četvrtak, 20. prosinca u 19 sati na kojem će se predstaviti prigodno božićno drvce, rad umjetnice Ivone Vlašić. Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja božićnog drvca dubrovačke umjetnice Marijane Vukić Pende, Umjetnička galerija Dubrovnik nastavlja s projektom suvremenog osmišljavanja i izrade božićnog drvca gdje pozvani dubrovački umjetnici iznose vlastitu ideju i viziju ovog tradicionalnog simbola Božića.

 

Dubrovačka umjetnica Ivona Vlašić koja se već predstavila dubrovačkoj publici izložbom „Linija ukinutog horizonta” u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, ponovo se vraća u prostor Galerije, zanimljivom interpretacijom božićnog drvca.

 

Ovom prigodom, Umjetnička galerija Dubrovnik dodijelit će nagrade istaknutim pojedincima i pravnim osobama za osobite doprinose ostvarenju njezinog poslanja.

 

POVELJU za izniman doprinos razvoju suvremene umjetnosti u Dubrovniku Francesci Thyssen Bornemisza.

 

PRIZNANJA za doprinos obogaćivanju Zbirke moderne i suvremene umjetnosti Umjetničke galerije Dubrovnik: Eliasu Ayoubu, Ivoni Vlašić, Lukši Peku, Jasenku Rasolu, Šimi Periću i Josipu Škerlju.

 

ZAHVALNICU za doprinos razvoju i realizaciji izložbenog projekta „Predjeli Dioniza” Vatroslava Kuliša Hrvatskoj elektroprivredi d. d.

 

Biografija:
 

Ivona Vlašić je rođena u Dubrovniku 1968. godine. Studirala je slikarstvo u klasi profesora Gerharda Lojena na Höhere technische Bundeslehranstalt Graz Ortweinschule – Meisterklasse Malerei. Radi unutar multimedijalnog izraza. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika Zagreb, Art radionice Lazareti, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Dubrovnik i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb. Izlagala je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama i drugim manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i radi u Dubrovniku.