Potpuno nova zgrada vrtića Palčica otvorila je 1. travnja vrata novim malim polaznicima, koji su sa svojim odgojiteljicama prostoru unijeli toplinu i radost. Vrtić prima osam odgojno-obrazovnih skupina, od kojih je pet grupa preselilo iz dječjeg vrtića koji je djelovao u Dvorima Lapad. Prozori su oslikani dječjim motivima, a grupe u potpunosti opremljene novim namještajem i igračkama. Time je realizirana prva značajna investicija u kapacitete predškolskog odgoja u posljednjem desetljeću, vrijedna 11.436.116,00 kuna s PDV-om i financirana iz proračuna Grada Dubrovnika, uz sufinanciranje sredstvima državnog proračuna.

Postojećem vrtiću nadograđena su dva kata u nivou postojećeg prvog i drugog kata, dok je na prohodnom ravnom krovu igralište, a sveukupni kapacitet vrtića Palčica sada iznosi 322 djece u 20 odgojno-obrazovnih grupa. Radovi su trajali godinu dana, a prostor je svečano otvoren povodom ovogodišnje Feste svetog Vlaha, u prisustvu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nade Murganić i drugih visokih uzvanika.

Grad Dubrovnik nastavlja s politikom ulaganja u predškolsku infrastrukturu. U tijeku je ishođenje dozvole za dogradnju i nadogradnju Dječjeg vrtića Pčelica u Mokošici. Nakon rekonstrukcije, vrtić će sa sadašnjih osam grupa narasti na ukupno 15, i to devet vrtićkih i šest jasličkih grupa. Moći će primiti ukupno 247 djece, uz potpuno zadovoljene pedagoške standarde predškolskog odgoja, stoji u službenom priopćenju Grada Dubrovnika.