Nakon iznimno uspješne ljetne sezone u kojoj je United Airlines pokrenuo liniju između New Yorka i Dubrovnika (u razdoblju od srpnja do početka listopada), ovaj poznati američki avioprijevoznik već sada najavljuje više letova prema Zračnoj luci Dubrovnik u sljedećoj ljetnoj sezoni! United Airlines vratit će se u Zračnu luku Dubrovnik i sljedeće ljetne sezone! United je s početkom srpnja ove godine uveo redovnu liniju između Dubrovnika i New Yorka. Prvo su najavljena tri leta tjedno, a kompanija je ubrzo najavila povećanje te je prema Dubrovniku prometovala četiri puta tjedno od početka srpnja do početka listopada ove godine.

Avioprijevoznik je, potaknut odličnim interesom na ovoj liniji, već sada najavio nastavak prometovanja između Dubrovnika i New Yorka i u ljetnom redu letenja sljedeće godine.

Za razliku od ove godine, u sljedećoj ljetnoj sezoni United Airlines planira obaviti prvi let između Dubrovnika i New Yorka već krajem svibnja (27.05.2022.). Ove je ljetne sezone zadnji let obavljen na samom početku listopada, a za iduću godinu United planira redovne operacije sve do samog kraja listopada (26.10.2022.). Time će ova linija sljedećeg ljeta biti u prometu puna dva mjeseca dulje u odnosu na ovu sezonu.

Za razliku od Uniteda, Delta Air Lines, koja je također ovog ljeta prometovala redovno između New Yorka i Dubrovnika, još nije pustila u prodaju karte na ovoj liniji za sljedeću ljetnu sezonu, no još uvijek ima vremena za to. U slučaju da se to i ne dogodi, postoji mogućnost da će United reagirati i povećati kapacitet prema Dubrovniku, ili uvođenjem većeg tipa zrakoplova ili povećanjem tjednih rotacija.

Nakon vijesti kako hrvatskim državljanima najkasnije od 01. prosinca ove godine više neće trebati vize za posjet SAD-u, te nakon što su ova dva prijevoznika čak 8 puta tjedno ovog ljeta prometovala između Dubrovnika i New Yorka, iz provjerenih izvora doznajemo kako su u procesu pregovori oko uvođenja još jedne redovne linije iz Sjedinjenih Američkih Država prema Hrvatskoj za sljedeću ljetnu sezone. O tome ćemo više pisati u skoroj budućnosti, piše Croatiaaviation.com