Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar u okretanju na jugozapadnjak, poslijepodne i sjeverozapadnjak te prema kraju dana u slabljenju. Najviša dnevna temperatura većinom od 19 do 24 stupnja Celzijusa.

Iako je DHMZ jutros objavio narančasto upozorenje samo za obalne regije, nešto prije osam sati je ono prošireno na sve regije osim kninske i dubrovačke.

“Budite na oprezu zbog mjestimice olujnog vjetra te lokalno obilne kiše i jačih grmljavinskih pljuskova. S prolaskom fronte osobito u sjevernim krajevima povećana vjerojatnost za naglo okretanje vjetra s južnih smjerova na sjeverozapadni te udara većih od 70 km/h”, objavio je DHMZ.

Upozorenje na nevrijeme poslao je svojim korisnicima i Hrvatski Telekom, prenosi index.

“STIŽE NEVRIJEME – ZAŠTITITE OPREMU Danas se očekuje grmljavinsko nevrijeme pa preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice”, objavio je HT i pozvao korisnike da im dojavljuju probleme s uslugom.

Sutra ujutro nas očekuje većinom sunčano, u unutrašnjosti je mjestimice moguća magla. Od sredine dana doći će do porasta naoblake na Jadranu i predjelima uz njega, a prema večeri i drugdje.

Srijeda će na kopnu biti pretežno sunčana, ujutro mjestimice s maglom, prognozira DHMZ. U drugom dijelu dana porast naoblake, osobito u gorskim i središnjim krajevima gdje može pasti malo kiše. Četvrtak djelomice sunčano uz umjeren južni i jugoistočni vjetar koji će postupno jačati. Zatim petak kišovit i vjetrovit.

Na Jadranu će naoblaka biti promjenljiva. Mjestimice malo kiše u srijedu će pasti na sjevernom Jadranu, u četvrtak je moguća i drugdje. U petak će kiša biti česta, lokalno i obilnija, a mogući su i neverini. Umjereno jugo u četvrtak će jačati na jako do olujno te u petak okrenuti na jugozapadnjak.