U bocama koje su bile izložene suncu, testovi su pokazali prisutnost kloroforma.

Vozači moraju biti svjesni uobičajene greške koja ih može izložiti opasnim bakterijama u njihovim vozilima. Velik broj vozača je u nekom trenutku dopustio da se smeće nagomila u njihovim automobilima, uključujući prazne boce koje često završe na podu ili praznim sjedalima. No, malo tko shvaća da te boce zapravo predstavljaju skrivenu opasnost za vozače, izvještava Mirror.

Stručnjaci upozoravaju da konzumiranje tekućine iz boca koje se nalaze u automobilu može izložiti tijelo opasnim bakterijama i virusima, a situacija postaje još ozbiljnija ako je boca bila izložena suncu ili visokim temperaturama. Istraživanja su pokazala da toksini prisutni u plastičnoj boci mogu polako ispuštati svoje kemikalije u tekućinu tokom vremena.

Znanstvenici su proveli testove na boci svježe vode i rezultati su pokazali da nije bilo prisutnih štetnih bakterija. Međutim, u bocama koje su bile izložene suncu, testovi su pokazali prisutnost kloroforma – što ukazuje na idealne uvjete za razmnožavanje E. coli bakterija.

Steve Fickett iz Thorton Laboratories objašnjava: “Ako u vodi ima tragova E. coli ili kloroforma, smatramo tu vodu neprikladnom za piće.” Profesor kemije sa Sveučilišta Indiana, Bill Carroll, naglašava da bakterije koje se razvijaju u vodi predstavljaju veću prijetnju, dodajući: “Najveća briga je biološka kontaminacija, moglo bi doći do razmnožavanja štetnih organizama u toj vodi.”, prenosi Poslovni dnevnik.