Hrvatska je remizirala s Grčkom u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva B skupine u Debrecenu. To nadalje znači da će o poretku u skupini, odnosno za vrh odlučivati gol-razlika. Pritom mislimo na gol-razliku Hrvatske i Grčke u borbi za prvo mjesto u skupini, odnosno u slučaju očekivanih pobjeda obje ove momčadi nad Njemačkom i Japanom.

Neodlučan rezultat odnosno 1 bod, neovisno činjenici da su Barakude imale zadnji napad na susretu, a time priliku za moguću pobjedu, na koncu je najkorektniji ishodu sportskom pogledu. Grčka je cijelo vrijeme vodila, naši momci stizali, ali niti jednom nažalost ne i prestigli.

Početak nije bio obećavajući (4:1 za Grčku), ali na isti način kako je suparnik otvorio utakmicu odnosno prvu dionicu, tako su naši mladići odgovorili u drugoj. Pred kraj te četvrtine golovima Harkova za 5:4 odnosno 5:5, Barakude su prvi put izjednačile.

Od tada do kraja utakmice, Grci bi bili ti koji bi poveli (nikad više od gola prednosti), Hrvatska poravnavala. Onaj zaključni gol potpisao je Andrija Bašić, dvije minute prije kraja za 8:8.

Sljedeću utakmicu na Svjetskom prvenstvu, Hrvatska igra u Debrecenu u četvrtak, 23. lipnja protiv Njemačke s početkom u 18.00 sati.

Detaljnije pogledajte klikom na LINK