Jedna od najdarovitijih hrvatskih glazbenica novije generacije, klarinetistica Marija Pavlović, nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u večeras u atriju Kneževa dvora. Orkestrom će po prvi puta ravnati singapurski dirigent Darrell Ang. Početak koncerta je 21 sat, a na programu su djela Luke Sorkočevića, Aarona Coplanda i W.A. Mozarta.

 

Neobičan talent Darrell Anga otkriven je u dobi od četiri godine kada je počeo svirati violinu i glasovir. Njegova prirodna umjetnička radoznalost nije imala ograničenja, a uskoro je započeo studij kompozicije. Kao tinejdžer, slijedio je svoj glazbeni san sve do Sankt Peterburga gdje je studirao dirigiranje kod legendarnog Ilye Musina. Angov trijumf na 50. Međunarodnom natjecanju mladih dirigenata Besançona, gdje je osvojio sve tri nagrade – Veliku nagradu, nagradu publike i orkestra, pokrenuo je njegovu međunarodnu karijeru, a vodio je ka tituli glazbenog ravnatelja Simfonijskog orkestra Bretanje i brojnim angažmanima u ulozi gosta dirigenta diljem svijeta.

 

Marija Pavlović započela je glazbenu naobrazbu u rodnome Dubrovniku. Za vrijeme ratnih godina u Dubrovniku, odlazi na školovanje u Zagreb, a potom njen put prelazi granice Hrvatske te želja za daljnim razvojem otvara put ka međunarodnoj karijeri. Redovito nastupa kao komorna glazbenica uz fagotista Pietera Nuyttena, a od 2009. surađuje s pijanisticom Martinom Filjak, s kojom je snimila i zajednički nosač zvuka “Glazba… prijateljstvo”. Na 18. dodjeli hrvatske diskografske nagrade Porin album je nagrađen s tri nagrade Porin kao i za najbolji album klasične glazbe.

 

Ovaj koncert održat će se u sklopu ciklusa Stradun Classic, a na programu su Sorkočevićeva Simfonija br. 4 u F duru, Coplandov Koncert za klarinet i orkestar te Mozartova Simfonija br. 41 u C duru „Jupiter”.

 

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.