U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je upriličena dodjela zahvalnica i prigodnih poklona najljubaznijim vozačima u prometu, a ovogodišnji dobitnici su Aleksandra Kesovija, Lidija Mešović i Neven Šimunković.

Projekt „Dan ljubaznosti u prometu“ ova Policijska uprava provodi već petu godinu zaredom, a partneri u projektu su ove godine bili Medicinska škola Dubrovnik i Adriatic osiguranje. Učenici Medicinske škole Dubrovnik, zajedno s policijskim službenicima Postaje prometne policije Dubrovnik, su na više pješačkih prijelaza 25. travnja u Dubrovniku nadzirali poštivanje prednosti prolaska pješaka. Kontrolirano je 60 osoba među kojima su izabrani oni najbolji, odnosno oni koji u svojoj dugogodišnjoj prometnoj praksi nisu imali evidentiran niti jedan prometni prekršaj niti nezgodu.

Projekt provodi Postaja prometne policije Dubrovnik čiji je pomoćnik načelnika Joško Vuletić naglasio da smo ove godine zabilježili devet prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci, a u kojima su tri pješaka teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. Tome je dodao da, iako imamo dobre statističke pokazatelje, prometna policija želi u što većoj mjeri preventivnim mjerama doprinijeti sigurnosti sudionika u prometu. Jedna od brojnih aktivnosti je upravo ova, usmjerena na posebno ugroženu skupinu sudionika u prometu – pješake.
Ovogodišnje dobitnike priznanja primio je zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Bajo koji je čestitao dobitnicima i rekao da ovim pozitivnim primjerima želimo potaknuti ostale sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i primjereno ponašanje u prometu.

Posebno se zahvalio ravnateljici Medicinske škole Dubrovnik Marijani Kulić na sudjelovanju u projektu i svoj podršci koju su, kao predstavnici društva, pružili u doprinosu sigurnosti u prometu.

Zahvalu je uputio i predstavniku Agram osiguranja Srđanu Beniću koji od samog početka prati ovaj projekt i koji je dobitnicima priznanja kao poklon darovao besplatan tehnički pregled vozila.

Policijski službenik Postaje prometne policije Dubrovnik Denis Pavela koji je osobno provodio navedeni projekt je istaknuo da policija nije represivni aparat već da brojnim preventivnim aktivnostima nastoji utjecati na svijest svih sudionika u prometu i tako ih potaknuti na odgovorno ponašanje jer jedino na takav način možemo doprinijeti sigurnosti u prometu i zaštiti od prometnih stradavanja.