Foto: AA

Od iduće subote Zračna luka Dubrovnik očekuje dolazak najveće američke kompanije American Airlines čime će se nakon 28 godina ponovno uspostaviti direktna linija za Sjedinjene Američke Države iz Hrvatske.

– Dubrovnik je prvi grad koji će imati tu liniju – ponosno je istaknuo Luetić i dodao da će linija prometovati iz Philadelphije za Dubrovnik tri puta tjedno.

– Obzirom na veliki interes, u rujnu će biti pojačana frekvencija na četiri puta tjedno – kazao je Luetić za kamere Dubrovačke televizije.

Philadelphia je najprometnije čvorište American Airlines na istočnoj obali SAD-a u kojem American Airlines prevozi oko 20 milijuna putnika godišnje. Na taj način putnici iz Dubrovnika preko Philadelphije imaju pristup brojnim destinacijama American Airlinesa u Sjevernoj Americi.

Direktni letovi iz Dubrovnika svim zainteresiran bit će na raspolaganju od 08.06. do 28.09.2019. i to ponedjeljkom, srijedom i subotom iz Dubrovnika u 11:40, dolazak u Philadelphiu u 16:10. Let traje nešto više od 10 sati i 30 minuta.

Što se tiče letovova iz Philadelphije polasci će biti utorkom, petkom i nedjeljom u 18:15, a dolazak u Dubrovnik sljedeći dan u 09:30.

Kako su najavili, American Airlines će na ovoj ruti koristiti zrakoplov Boeing 767-300 koji ima 209 putničkih sjedala od čega 28 u poslovnoj klasi, 21 u ekonomskoj plus i 160 sjedala u ekonomskoj klasi. Prema informacijama dostupnim na internetskim tražilicama cijena povratne karte za ovaj let iznosi oko 8 tisuća kuna.