U emisiji ‘Točka gledišta’ Dubrovačke televizije na temu vatrogastva gostovala su dva vatrogasna zapovjednika – Stjepan Simović i Stjepko Krilanović. Na pitanje kakva je do sada bila vatrogasna sezona istaknuli su kako je bila na razini prijašnjih.

– Nismo imali velikih intervencija. Bogu hvala četiri puta su zračne snage izašle u našoj županiji. Na Korčuli, Pelješcu u Zatonu i Metkoviću i to je minimalan broj, ali moramo biti jako oprezni. Evo poučeni samo prošlom godinom, krajem devetog mjeseca smo imali katastrofu u Orebiću – jedan od najtežih požara koji nam se dogodio. Moramo biti jako oprezni i zato što ulazimo u deveti mjesec u kojem ima puno više vjetrova, neverina i trebamo paziti. Sezonski vatrogasci će raditi do kraja devetog mjeseca tako da ćemo poduzeti sve mjere – kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

– Mi imamo isti broj intervencija, do današnjeg dana tristotinjak – dodao je gradski vatrogasni zapovjednik Stjepko Krilanović.

– Kad je bila velika bura ove zime, nama je 65 intervencija popodne bila požar kuće u povijesnoj jezgri. Nije nam problem ući u povijesnu jezgru kad su intervencije, ali problem je samo kad ćemo požar otkriti – kazao je Krilanović.

Emisiju u cijelosti možete pogledati na našem youtube kanalu.